Med ett nytt form-, färg- och smakspråk tar Gille det klassiska konceptet ”sju sorters kakor” in i 2000-talet. Lanseringen av sju sorters kakor blandar favoriter från förr med nya spännande smaktrender.

Kund: Gille
Uppdrag: Kommunikation till konceptet ”sju sorters kakor”

Under vecka 15 lanserade Gille ett helt nytt koncept. I serien ”sju sorters kakor” släpptes tre smaker under lanseringen och därefter kommer sortimentet att utvecklas med nya smaker efterhand. Annaochanna fick i uppdrag att ta fram kommunikation till konceptet för såväl sociala plattformar som tryckta annonser.

Innan vecka 15 tog vi först fram kommunikation till förlanseringen för att väcka intresse för själva lanseringen. Där valde vi att jobba med bilder som visade hur det såg ut förr och hur det ser ut i dag eftersom konceptet ”sju sorters kakor” handlar om att blanda klassiska kakor med nya smaktrender.

Följande bilder publicerades på Facebook och Instagram…

Vecka 15 var det äntligen dags för lansering och vi började med att presentera var kaka för sig i en kort filmsnutt. Vi gjorde även en film om historien bakom sju sorters kakor. Visste du till exempel att det ansågs snålt att bjuda på färre än sju sorters kakor och högfärdigt att bjuda på fler?

Allt efterhand kommer Gille att släppa nya kakor. Men vad det blir för smaker – det återstår att se.

Vilka kakor ur serien är Annaochannas favoriter?

Serny: Chokladkakorna
Jenny: Drottningskakorna
Tove: Ingefärakakorna